Joyeuses Pâques!
Idag är det minsann påskafton, men vi hänger inte läpp för att vi inte får leta påskägg hemma i trädgården (eller, jo lite faktiskt) utan vi ska faktiskt ha stor påsklunch/middag hos oss. Från början lät det som att detta skulle bli en mindre tillställning, men Z och Liivi hade räknat ihop vårt gäng och vi blir hela 17 (!) personer i vår lägenhet. Detta kommer att bli mycket spännande, vi får nog sitta i varandras knän. Som man säger - finns det hjärterum finns det stjärterum! Jag har dock insett att det här första påsken som jag inte får ett påskägg och jag måste erkänna att det känns trist och vuxet. Godis och påskägg är något jag tycker om.
Igår åkte vi skidor för första gången på vad som känns som en evighet. Solen sken vilket gjorde att vi kastade oss, eller nästan i alla fall, ut i backen. Off-piståkning var det vi hade siktet inställt på och det var en mycket rolig dag. Eller, jag lyckades köra på en sten och få till en mindre whiplash vilket idag har resulterat i nackont. Inte så kul. Dock låter det värre än vad det är så ni kan vara lugna mammor och pappor.
Elisabeth har idag besökt farbror doktorn för hennes utslag. Enligt henne var detta en hemsk upplevelse, eller väntrummet var. Där satt det dels en tjej med en hink som tydligen hade benämnts som "very sick" plus att Elisabeth hade fått en hostattack över sig. Misstänker att ingen hade uppskattat det där. Väl inne hos doktorn hade allt gått bra och hon har fått en salva som ska trolla bort utslagen.
Tyvärr är det Antons sista dag här, om någon timme lämnar han Val Thorens för ett (enligt hans mor) 19-gradigt Skåne. Igår bjöd han oss på lyxmiddag som var fabulös. Vi tyckte att det var himla trevligt men kom på att det kanske egentligen borde varit vi som bjudit honom på mat eftersom det var hans sista kväll. Hur som haver, nu blev det tvärtom och det uppskattades mycket av oss! Tack Anton!
Jaha, nu fick jag höra att det inte alls var så många som tyckte att påsklunch/middag kändes kul längre. Fan vad tråkigt. Det är ju bara påsk en gång om året. Jag ska försöka styra upp det där.
OVER AND OUT
Emlan
Hälsning till Lotten: Brevet kom idag! Tacktacktack, jag skrattade kan jag säga.
Hej på er söta flickor! Det är en hel tal om mat i er blogg och jag tänkte därför kontra. Vi har haft ett smärre trauma (i lyxklassen i och för sig) med katolskt väldigt stängda butiker och en annalkande middag (med gäster som alltid anstränger sig över hövan i köket).
Det har dock löst sig trots en rejäl minuslista med saknade ingredienser. Lösningen stavas tasteline i kombo med en utmärkt spansk kokbok samt en kreativ förmåga ovanpå.
Det blir en välmarinerad fläskfile (rosmarin, olja, vitlök, salt, citron) med en ytterst matig sallad samt nåt potatis i ugnen (det är några ständigt hungriga män med som tror att man måste äta potatis för att klara sig), sen citronpaj med Mallorcas absolut fantastiska lokala glass; Calatayud. Måste vara solklart världsklass. Vi börjar med lite tapas, bubbel+rosedricka och sen kör vi på med Son Prims kanon Cabernet. Avslutar med sött vin från Valpolicella. Ev en grappa till kaffet samt slattar från några påskägg som en påskhare tappat i vår trädgård.
Vad säger ni E+E, fonka?
Ni vet att ni två (plus såklart MVGBecki) är våra favoritgäster, nu har ni dock ratat våra bjudningar i flera månader så vi hoppas att ni snart gör come back vid vårt matbord. Kanske vi kan fresta er (alla tre kanske kanske) ner till stugan i Es Carritxo i sommar???????????
Vi har f ö köpt ett måttband som vi klipper i varje dag...inte mycket kvar nu.
Solen skiner här, vi har varit nere i en hamn och lunchat. Vi har faktiskt lite svårt att fatta hur nån vill ha snö nu...i april!!
Men det är väl som nån klok sa om smaken och baken
Hej och kram
SP